Om Oss

Anna och Anders Sundström heter vi, vi bor i egen villa i Älvsbyn som ligger i Norrbotten. Barnen Emmy och Petter bor även med oss.

Min första hund var en hamiltonstövare som jag fick av min farfar, Key som han hette var no lite för mycket för mina föräldrar och jag var inte så gammal så han fick flytta hem till min farfar igen. Min första egna hund skaffade jag 1995 Aamie var en blandras av golden, labrador. schäfer och bordercolli. Tack vare henne utbildade jag mig till MH figurant A sommaren 1997 för Reino Oskarsson. Fick sedan barn som blev överkänsligt mot djur så Aamie fick flytta och allt inom hund lades i en låda. Dotterns överkänslihet försvann så min andra hund blev Altezza s14710/2001 ”Bimbo” som vi kalla henne var en blond Hovawart. Bimbo somnade in 2004.

Anders första egna hund hette Bamse, han var en blandis mellan gråhund, finsk spets ock kelpie. Han flyttade till Ljusträsk där han fick börja jaga älg.

Vi skaffade våran första Jack Russell Terrier 2005, efter mycke sökande lyckades vi hitta en hane som var SKK reggad. År 2006 kom vi på att vi ville ha kennel så vi skaffade Abba och ansökte om kennelnamn. År 2007 köpte vi Ika och en Berner Sennen hane ”Bio”. 2008 fick kenneln sin första ”Alice” som fick flytta till en fodervärd Våren 2009 inhandlades ytterligare en JRT ”Lego”


Den 6 Mars 2007 registrerades kenneln.
Jag är medlem i:

SKK

JACK RUSSELL TERRIER KLUBBEN

SVENSKA TERRIER KLUBBEN

GRYTHUNDKLUBBEN

Jag har genomgått SKK’s hunduppfödarutbildning

Vi avlar endast på ögonlysta och patellaundersökta hundar